Jeugdrecht

Jeugdrecht

Het kan helaas gebeuren dat uw kind, als dader of slachtoffer, betrokken raakt bij een strafzaak. Dan is er meestal recht op gratis rechtsbijstand. Niet iedere advocaat mag echter op basis van gefinancierde rechtsbijstand als advocaat optreden in het jeugdstrafrecht. De strafrechtadvocaten van Claves Advocaten staan bij de Raad voor Rechtsbijstand ingeschreven op dit gebied en kunnen dus kosteloze rechtsbijstand verlenen aan uw kind.

 

Neem contact op met advocaat mr. Alex Stipdonk, mr. Rogier Kamphuis of mr. Menno de Jongh als u meer wilt weten over de diensten van Claves Advocaten op het gebied van het jeugdstrafrecht.

 

Het kan ook voorkomen dat u met uw gezin in aanraking komt met Jeugdzorg, de Raad voor de Kinderbescherming of een andere instantie. Kinderen kunnen in een situatie terechtkomen waar ingrijpen noodzakelijk wordt. Een rechter kan beslissen dat een kind onder toezicht gesteld wordt of zelfs uit huis geplaatst moet worden. Of u dreigt als ouders het gezag over uw kind kwijt te raken. Dat is nooit zonder reden, maar regelmatig komt het voor dat er te weinig rekening wordt gehouden met de specifieke omstandigheden in uw situatie. Goede rechtsbijstand door een advocaat is dan van groot belang. De advocaat kan zowel in een schriftelijke reactie als op de zitting aan de rechter uitleggen wat er aan de hand is. Op deze manier kan soms een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing voorkomen worden, of voor een kortere periode worden uitgesproken. In al deze gevallen kan Claves Advocaten u met raad en daad bijstaan.

 

Neem contact op met advocaat mr. Nina van Amsterdam of mr. Ralph van den Hoek als u meer wilt weten over de diensten van Claves Advocaten op het gebied van het jeugdbeschermingsrecht.