Letselschade

Letselschade

Het kan iedereen gebeuren. Een verkeersongeval, een ongeluk op de werkvloer, een hondenbeet. Maar nu is het u daadwerkelijk overkomen. En het is niet uw schuld. Als iemand anders uw letsel veroorzaakt heeft, kunt u uw schade meestal vergoed krijgen.

 

U richt zich op uw herstel, maar er is ook veel te regelen. U heeft contact met de veroorzaker of de verzekeraar, een schade-expert, een arbodienst en wellicht de politie. U vraagt zich af hoe u regelt dat die ander aansprakelijk wordt gesteld, hoe u aan de juiste informatie komt en wat u daarna moet doen om te zorgen dat uw schade vergoed wordt. U maakt kosten voor medische zorg, uw inkomen wordt wellicht lager, u moet soms opvang voor uw kinderen regelen. Dan is het nodig dat er snel actie wordt ondernomen. Daarvoor kunt u bij ons terecht.

 

Ook indien u bent slachtoffer geworden van een geweldsmisdrijf waardoor u letsel heeft opgelopen of zedenmisdrijf kunt u bij ons terecht. Eén van de manieren om uw schade te verhalen op de dader is door uw claim in te dienen in de strafzaak. Het kan ook zijn dat u als slachtoffer uw schade wilt verhalen op de dader. Dat kan door uw claim in te dienen in de strafzaak. U heeft in dat geval altijd recht op een kosteloze advocaat via de gefinancierde rechtsbijstand. Ook daarbij kan Claves Advocaten u van dienst zijn.

 

Waarom een advocaat?

Er zijn veel letselschadebureaus in Nederland actief. Vaak wordt u dan bijgestaan door een schadebehandelaar die géén advocaat is. Met een gespecialiseerde letselschadeadvocaat weet u zeker dat de juiste juridische kennis in huis is om voor u het optimale resultaat te behalen. Een advocaat moet jaarlijks opleidingen volgen om de kennis op peil te houden en kan indien dat nodig is zelf voor u naar de rechter. Een schadebehandelaar zal hiervoor altijd een advocaat moeten inschakelen. Dat betekent dat de zaak weer aan een ander overgedragen moet worden.

 

Veel mensen denken dat een advocaat hen meer geld zal kosten. Als een ander aansprakelijk is voor uw schade, dient deze partij echter ook uw advocaatkosten te vergoeden. Het is voor u dus niet duurder om een advocaat in te schakelen. Claves Advocaten staat ook mensen bij die recht hebben op via de overheid gefinancierde rechtsbijstand.

 

Neem contact op met advocaat mr. Thirza Dik als u meer wilt weten over de diensten van Claves Advocaten op het gebied van letselschaderecht. Zij is aangesloten bij de specialisatievereniging LSA (Vereniging van Letselschade Advocaten) en de WAA (Stichting Werkgroep Artsen Advocaten).

Logo LSA Letselschade Advocaten | Claves Advocaten