Nina van Amsterdam

Advocaat

mr. Nina van Amsterdam

Nina van Amsterdam heeft haar rechtenstudie gevolgd aan de Universiteit Leiden en is afgestudeerd in de hoofdrichtingen civiel recht en strafrecht. In 2017 is zij beëdigd als advocaat. Inmiddels heeft zij ruime praktijkervaring opgedaan in zowel het strafrecht als het familierecht. Na een aantal jaren als advocaat gewerkt te hebben bij een middelgroot advocatenkantoor in Leiden sloot zij zich in 2019 aan als partner aan bij Claves Advocaten.

 

Naast strafzaken houdt Nina houdt zich bezig met het personen-en familierecht. Dat betreft in het bijzonder in zaken waarin kinderen centraal staan. Het kan daarbij gaan om gezags- en omgangskwesties, bijvoorbeeld als partijen besluiten te scheiden. Maar ook wanneer de Raad voor de Kinderbescherming of Jeugdzorg betrokken zijn biedt Nina hulp. Deze instanties kunnen van mening zijn dat uw kind onder toezicht moet worden gesteld (OTS) of zelfs uit huis moet worden geplaatst (UHP). Nina maakt zich er hard voor dat ouders zich in deze gevallen gehoord voelen. Zij zet zich er ten volle voor in om de maatregelen te beperken tot het hoogst nodige.

 

Nina staat eveneens mensen bij op het gebied van de wettelijke schuldsanering (WSNP).

 

Nina staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd op de gebieden Strafrecht en Personen- en Familierecht. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar tien opleidingspunten te behalen op deze rechtsgebieden.