Strafrecht

Strafrecht

Wanneer u als verdachte wordt gezien bij een misdrijf zult u te maken krijgen met de politie, het openbaar ministerie en de strafrechter. Soms krijgt u een zogenaamde piket-advocaat toegewezen. U houdt echter het recht om uw eigen advocaat te kiezen. Goede rechtsbijstand van een advocaat is van belang in het gehele traject. Wanneer u wordt vrijgesproken is het vaak mogelijk een schadevergoeding te krijgen. Als u wordt veroordeeld bij de rechtbank bespreekt uw advocaat de mogelijkheden voor een hoger beroep.

 

Neem contact op met advocaat mr. Alex Stipdonk, mr. Nina van Amsterdam of mr. Menno de Jong als u meer wilt weten over de diensten van Claves Advocaten op het gebied van het strafrecht.

 

Het kan helaas gebeuren dat uw kind, als dader of slachtoffer, betrokken raakt bij een strafzaak. Dan is er meestal recht op gratis rechtsbijstand. Niet iedere advocaat mag echter op basis van gefinancierde rechtsbijstand als advocaat optreden in het jeugdstrafrecht. De strafrechtadvocaten van Claves Advocaten staan bij de Raad voor Rechtsbijstand ingeschreven op dit gebied en kunnen dus kosteloze rechtsbijstand verlenen aan uw kind.

 

Neem contact op met advocaat mr. Alex Stipdonk of mr. Menno de Jongh als u meer wilt weten over de diensten van Claves Advocaten op het gebied van het jeugd(straf)recht.