Schuldsanering (WSNP)

Schuldsanering (WSNP)

Als u te maken krijgt met hoge schulden en het lukt u niet meer deze af te betalen kunt u via het traject van de “wettelijk schuldsanering natuurlijke personen” (WSNP) toch schuldenvrij worden. Vaak heeft u al een lange weg afgelegd voordat u begint aan het WSNP-traject. Het kan zijn dat er tijdens de looptijd van de WSNP, drie tot vijf jaar, problemen ontstaan. Binnen de WSNP gelden strikte voorwaarden waar u aan moet voldoen. U heeft een strenge sollicitatieplicht, u moet veel informatie verschaffen aan de bewindvoerder, u mag geen nieuwe schulden maken en moet zoveel mogelijk geld sparen voor de schuldeisers. Als u aan al deze voorwaarden voldoet ontvangt u na drie jaar de schone lei.

 

Als de bewindvoerder van mening is dat u niet voldoet aan deze verplichtingen, kan er tussentijds of aan het eind van de looptijd aan de rechter worden gevraagd om het traject te verlengen of, in het ergste geval, te beëindigen zonder de schone lei. U zult dan een oproepingsbrief ontvangen om bij de rechter te verschijnen. Dan is het verstandig om zo snel mogelijk een deskundige advocaat in te schakelen. Soms is het voor de advocaat mogelijk om al vóór de zitting het nodige te repareren, bijvoorbeeld door bepaalde informatie alsnog aan te leveren of uitleg te geven aan de bewindvoerder. Tijdens de zitting zal uw advocaat uw belangen zo goed mogelijk verdedigen. Onze advocaten hebben jarenlange ervaring en staan door heel Nederland mensen bij die problemen hebben met het WSNP-traject.

 

Neem contact op met ons kantoor als u meer wilt weten over de diensten van Claves Advocaten op het gebied van de WSNP. Dat kan door geheel vrijblijvend te bellen of Whatsappen naar 071-5292999, mailen naar ons algemene adres: info@clavesadvocaten of het invullen van het contactformulier op deze website.