Alex Stipdonk

Advocaat

06 243 519 84

mr. Alex P. Stipdonk

mr. Alex P. Stipdonk

Alex Stipdonk is in 1996 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden. Na zijn afstuderen werkte hij een aantal jaren voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Daar heeft hij veel ervaring opgedaan als procesvertegenwoordiger in de rechtbank namens de Staatssecretaris van Justitie.

 

In 2001 is hij beëdigd als advocaat en heeft hij geruime tijd gewerkt op een advocatenkantoor in Alphen aan den Rijn. Daar heeft hij zich al als advocaat-stagiair grotendeels gericht op de strafpraktijk.

 

Mede omdat hij woonachtig is in Leiden heeft hij zich in 2009 als partner aangesloten bij een advocatenkantoor in Leiden. Daar heeft hij zijn strafrechtelijke kennis en ervaring verder uitgebreid. Medio 2018 heeft hij samen met vier partners Claves Advocaten in Leiden opgericht.

 

Alex behandelt zaken op het gebied van het commune strafrecht zoals diefstal, geweld en zedenzaken maar ook bijzonder strafrecht als verkeersstrafrecht, wapenwetgeving en drugsdelicten. Alex verleent rechtsbijstand in eerste aanleg bij de rechtbank, in hoger beroep bij het Gerechtshof en in cassatie bij de Hoge Raad.

 

Daarnaast houdt hij zich graag bezig met zaken op basis van de Overleveringswet. In die procedures kunnen mensen binnen de Europese Unie van de ene naar een andere lidstaat worden overgeleverd naar aanleiding van een Europees Aanhoudingsbevel (EAB) .

 

Hij staat zowel volwassenen als jeugdigen bij op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Als u niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand werkt Alex op basis van een uurtarief dan wel voor een vaste prijsafspraak.

 

Alex is telefonisch te bereiken op 06-2435 1984 of per mail op stipdonk@clavesadvocaten.nl

 

Alex staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd op het gebied strafrecht. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.