Frank van Steenbergen

Advocaat

mr. Frank S. van Steenbergen

Frank van Steenbergen studeerde in 2009 af aan de Universiteit Leiden met als specialisatie ondernemingsrecht en cum laude beoordeling op pleitvaardigheden. Tijdens zijn studie heeft hij de minor Bedrijfswetenschappen gevolgd. Hierdoor is meer inzicht ontstaan in ‘de mens’ achter alle wetten en regels.

 

Hierna heeft Frank ruim 5 jaar als advocaat bij een groot regionaal advocatenkantoor gewerkt binnen het team ondernemingsrecht. Daar heeft hij veel ervaring opgedaan in het voeren van rechtszaken, onder meer over handelsgeschillen. In 2017 koos Frank voor het zelfstandig ondernemerschap en sinds 2019 is hij partner bij Claves Advocaten.

 

Naast advocaat is Frank ook gekwalificeerd docent. In die hoedanigheid heeft hij met veel plezier twee jaar lang colleges en werkgroepen gegeven bij de opleiding HBO Rechten aan de Hogeschool Leiden op het vlak van (onder meer) huurrecht, goederenrecht, insolventierecht en pleitvaardigheden.

 

Als advocaat staat Frank zowel bedrijven als particulieren bij. Hij adviseert en procedeert binnen het ondernemingsrecht, vastgoedrecht en beslag- en executierecht. Daarnaast is Frank actief op het gebied van het huurrecht (zowel woonruimte als bedrijfsruimte) en consumentenrecht. Ten slotte behandelt Frank zaken op het gebied van de WSNP (Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke Personen), wanneer de schone lei voor mensen op het spel staat. Hij zet zich vol in voor mensen die, om wat voor reden dan ook, in de knel zijn komen te zitten. Vaak is dat mogelijk onder gefinancierde rechtshulp.

 

Frank is te bereiken via het algemene telefoonnummer van Claves Advocaten 071-5292999 of via mail op vansteenbergen@clavesadvocaten.nl

 

Frank heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd: Huurrecht. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.