Personen- en familierecht

Personen- en familierecht

Veel mensen krijgen op enig moment in hun leven te maken met het personen- en familierecht. Vaak hangt dat samen met problemen rondom het verbreken van een relatie. Zeker als u samen kinderen heeft is het van belang dat er duidelijke afspraken komen over de verdeling van de zorgtaken en kosten van de kinderen. Maar ook zonder kinderen is er veel te regelen. Zoals over de woonsituatie, het verdelen van de spullen en het scheiden van de financiën. Helaas lukt het niet altijd om dat in goede harmonie met uw ex-partner te doen. Als u denkt er samen uit te kunnen komen kunt u één advocaat in de arm nemen. Mocht dat niet haalbaar zijn dan kunt u ieder een eigen advocaat inschakelen.

 

Het kan ook voorkomen dat u al uit elkaar bent maar het door gewijzigde omstandigheden nodig is om nieuwe afspraken te maken. Bijvoorbeeld door een verhuizing, een nieuw huwelijk of het verlies van een baan.

 

In sommige gevallen is het onvermijdelijk om naar de rechter te gaan. Dat is zo bij een echtscheiding of wijzigingen in het gezag over de kinderen. Maar vaak is een gang naar de rechter gelukkig niet nodig. Een advocaat kan u helpen om afspraken te maken en goed op papier te zetten zonder tussenkomst van de rechter.

 

Het kan helaas gebeuren dat u met uw gezin in aanraking komt met Jeugdzorg, de Raad voor de Kinderbescherming of een andere instantie. Kinderen kunnen in een situatie terechtkomen waar ingrijpen noodzakelijk wordt. Een rechter kan beslissen dat een kind onder toezicht gesteld wordt of zelfs uit huis geplaatst moet worden. Of u dreigt als ouders het gezag over uw kind kwijt te raken. Het komt helaas regelmatig voor dat er te weinig rekening wordt gehouden met de specifieke omstandigheden in uw situatie. Goede hulp van een advocaat is dan van groot belang. Op deze manier kan soms een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing voorkomen worden, of voor een kortere periode worden uitgesproken.

 

Goede begeleiding en vastlegging van afspraken met hulp van een kundige advocaat zorgt ervoor dat verdere problemen voorkomen kunnen worden. Claves Advocaten kan u in het gehele traject bijstaan.

 

Neem contact op met advocaat mr. Nina van Amsterdam of mr. Ralph van den Hoek als u meer wilt weten over de diensten van Claves Advocaten op het gebied van het personen- en familierecht of het jeugdbeschermingsrecht.